fbpx
  • Fråga 55Plus

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Gott nytt år och tack för 2021 – årskrönika

Gott nytt år!

Året 2021 har varit ett åt fyllt med många utmaningar, för samhället, socialt och inte minst för oss som företag. Men det har varit ett år fyllt med oerhört mycket glädje och tacksamhet. Tacksamhet för att vi får göra detta, varje dag. Tacksamhet över våra kunder och den största tacksamheten av dem alla, våra medarbetare.

Vi heter 55Plus av en anledning, och det är för att det är våra medarbetare som är hela vår verksamhet. Det är de tillsammans med alla verksamhetscheferna ute i vårt avlånga land som gör den märkbara skillnaden i människors vardag.

Jag skulle vilja dela med mig av en upplyftande historia från norra Sverige. Detta är en solskenshistoria, där vår medarbetare faktiskt räddade ett liv. Det finns så många solskenshistorier som jag skulle vilja dela med mig av, allt ifrån hur vi åker ut till en dam i Göteborg och hjälper henne att lämna tillbaka en bok på biblioteket, byter däck på bilen och julpyntar. Till att ett tvåtimmars-trädgårdsjobb i Motala ledde till en full utvändig renovering av huset där paret står i tårar över att de äntligen har fått tillbaka sitt hus gamla bragd.

Men vi håller oss till historien ifrån norr.

Vår medarbetare Sara brukar fixa i trädgården hos en äldre herre. Detta så gott som varje solig sommardag och har genom alla år bestämt att hon skall sms:a dagen innan hon kommer för att stämma av att det passar. Så som alla andra gånger gör just Sara detta, men för första gången får hon inte något svar. Normalt sätt skall det, enligt överenskommelse tolkas som att hon får återkomma senare och inte åka dit. Men det kändes inte rätt. Sara sätter sig och kör några mil utanför stan och går upp till dörren.

Väl där hör hon att det låter inifrån huset, det känns inte rätt i magen, så Sara öppnar dörren och finner mannen, liggandes på golvet i hallen, i bara underkläder. Där har han legat i minst 16 timmar. Det visade sig att mannen hade fått rosfeber från ett litet sår på foten. Helt uttorkad, lyckas Sara till slut få lite liv i honom, övertalar honom att de behöver kalla på ambulansen. När ambulanspersonalen kom kunde de bekräfta för henne att om hon inte dök upp så hade detta nog slutat väldigt annorlunda.

Eftersom Sara är som hon är, så gör hon det som är för henne en självklarhet, städar hela mannens hus medan han är på sjukhuset. Allt för att han skall ha det så enkelt som möjligt när han väl kommer hem igen.

Vet ni vad mannen sa till Sara när han väl kom hem igen?
Här har du städat onödigt fint”.

Från oss på 55Plus, tack Sara, tack för att du är du, tack för det du gör tillsammans med oss.
Tack till alla våra kunder, tack för ert förtroende.
Och sist, men verkligen inte minst, tack till alla våra fantastiska medarbetare och verksamhetschefer.

Tillsammans är vi 55Plus.